Domény na prodej: Hledáte volnou doménu?

Hledáte ideální doménu pro váš nový projekt nebo podnikání? Domény na prodej jsou skvělou příležitostí, jak získat jedinečný a snadno zapamatovatelný název pro váš web. Investice do kvalitní domény může významně ovlivnit úspěch vaší online přítomnosti.

Dobře zvolená doména s relevantními klíčovými slovy může zlepšit vaše pozice ve vyhledávačích, klienti si váš brand snadnějíi zapamatují a taková doména působí i důvěryhodněji.

Proto je výběr té správné domény tak důležitý.

Každý doména je jedinečná svého druhu a druhou takovou na světě nenaleznete. A "dobrá doména" může být premiová i svou vyšší cenou. Otázkou je, jak si vybrat to správné dobré doménové jméno? Cestou může být nákup domény, která je volná k prodeji.

Proč si vybrat domény k prodeji?

Pojďme si nejprve uvézt pádné argumenty, proč upřednostnit již registrovanou doménou k prodeji, před levnější variantou - registrací úplně nové domény.

1. Lepší adresa

Pokud dáte přednost doméně k prodeji, před novou registrací domény, kupujete si "lepší adresu". A lepší adresa znamená více návštěvníků, lepší brand,  a tudíž více uzavřených obchodů. Jinými slovy  výběr správné domény může pozitivně ovlivnit vaše SEO (Search Engine Optimization). 

2. Jedinečnost a originalita

Domény k prodeji často nabízejí unikátní názvy, které jsou již registrovány, ale jsou nyní k dispozici pro další využití. To vám umožní vyniknout v konkurenci a být snadno zapamatovatelní.

3. Zvýšení důvěryhodnosti

Kvalitní doména může zvýšit důvěryhodnost vašeho webu. K tomu napomůže i stářím  domény na prodej. Takové domény mají již nějakou historii za sebou a mají u vyhledávačů "lepší kredit". Zákazníci mají i větší důvěru k webům s profesionálně znějícími doménami, což premiové domény nabízejí.


Jak vybrat správnou doménu?

Když už zvažujete investovat do domény, která je volná k prodeji, zeptráte se googlu, které domény jsou zrovna k prodeji. nebo již znáte nějajé tržiště domén jako je www.premiumdomeny.cz.

1. Krátkost a jednoduchost

Krátké a snadno zapamatovatelné domény jsou ideální. Vyhněte se složitým kombinacím a číslům, které mohou být matoucí. Přečtěte si náš článek Krátká doména: proč méně znamená více.

2. Relevance

Vyberte doménu, která odpovídá vašemu podnikání nebo projektu. Relevance pomáhá zákazníkům rychle pochopit, o čem váš web je. Zde to vyžaduje kapku kreativity a nápaditosti, abyste vybrali jméno, které bude vhodné k rpomu, co má daný web prezentovat.

Zde jsou relevantní články na toto téma: 

3. Kontrola dostupnosti

Než se rozhodnete pro konkrétní doménu, která je na prodej, zkontrolujte
  • dostupnost i jiných koncovek stejného doménového jména.
  • historii domény, zda-li doména není sankcionovaná vyhledávačem
  • návštěvnost takové domény, která je k prodeji
  • počet vyhledávání takového klíčového slova/ slov
  • relevantnost s vaším podnikáním a záměrem.
  • atd.

Kde hledat domény na prodej?

Existuje mnoho online tržišť, kde můžete najít domény k prodeji. Některé z nejpopulárnějších tržišť, které si svou důvěryhodnost u zákazníků již získali, zahrnují:
  • Sedo: Jedno z největších tržišť pro domény, kde najdete širokou nabídku domén k prodeji.
  • GoDaddy Auctions:Populární platforma pro aukce domén, kde můžete najít cenné domény.
  • Afternic: Další oblíbená platforma pro prodej a nákup domén.
Dejte si ale pozor! Jsou ale i stránky, které nabízejí obyčejné "domény" za přehnané ceny.

My poskytujeme ke každé doméně našemu zákazníkovi analýzu premiové domény na vyžádání. Za analýzu si nic neúčtuijeme, chceme klientovi vždy poskytnout vše potřebné, aby se ujistil, zda má taková investice smysl a zda-li by byla pro něj návratná. ROI je součástí této analýzy.

Závěr

Investice do kvalitní domény může být klíčovým krokem k úspěchu vašeho online podnikání. Prozkoumejte nabídky domén na prodej a vyberte si tu pravou, která vám pomůže dosáhnout vašich cílů.

Nezapomeňte, že dobrá doména je základem úspěšné online přítomnosti. Pokud hledáte ideální domény k prodeji, neváhejte prozkoumat více jak 1200 domén v naší nabídce!